Damerne i medierne

På denne side kan du følge FrokostDamerne i medierne, hvor vi for eksempel linker til kronikker, andre debatindlæg og radioprogrammer.

DAMEFROKOSTEN.COM I DE ETABLEREDE MEDIER

D. 2 juni 2011: Lea Stentoft skriver i kronikspalterne på Information, at ligestillingsdebatten bestemt ikke foregår i mændenes favør

D. 7 maj 2011: Sammen med en tværpolitisk gruppe på 13 kvinder stiller Damerne spørgsmålstegn ved Elisabeth Møller Jensens berettigelse som leder af Kvinfo i dagens kronik i Berlingske Tidende.

D. 7 marts 2011: Camilla-Dorthea medvirker i P1 programmet ‘Krause på tværs’, hvor hun b.la. fortæller, at staten ikke skal proppe ligestilling ned i halsen på hende.

D. 19 februar 2011: Damerne giver deres bud på et borgerligt-liberalt ligestillingsudspil i kronikspalterne på Berlingske Tidende.

Februar 2011: Damen Camilla-Dorthea Bundgaard bliver fast skribent på Berlingske Tidendes ‘indspark’. Læs hendes først indlæg her om det rene røde kvindehykleri, og følg med hver 14. dag, hvor Camilla-Dorthea giver sit ‘indspark’ til samfundsdebatten.

15.jannuar 2011: Damen Camilla-Dorthea Bundgaard skriver på vegne af Damefrokosten i dagens kommentar i Berlingske, at Kvinfo ikke anerkender borgerlige kvinder.

1. november 2010: Damerne Camilla-Dorthea Bundgaard og Lea Stentoft, kalder i dagens kommentar i Berlingske kvotepolitik for pinlig og opfordrer til, at kompetencer skal komme forud for køn.

5. oktober 2010: Damen Camilla-Dorthea Bundgaard anbefaler i dagens kommentar i Berlingske, på vegne af Damefrokosten.com, at stemme blåt til næste Folketingsvalg, hvis man vil ligestilling, som lige muligheder for begge køn.

22. septemper 2010: Damerne skriver dagens kommentar i Berlingske Tidende, hvor de kritiserer Århus Universitet for at indføre en bonusordning for at ansætte kvindelige forskere.

20 august 2010: Lea Stentoft har et læserbrev i Information, på vegne af damefrokosten.com, under overskriften “Pigerne efter drengene”.

17. august 2010: Berlingske-blogger Anne Sophia Hermansen anbefaler læserne at kigge forbi Damefrokosten.com.

6. august 2010: Camilla-Dorthea Bundgaard debatterer – på vegne af Damefrokosten.com – på forsiden af Berlingske Tidendes debatsektion barselslovgivning  med Signe Wenneberg (S).

25. juli 2010: Information bringer damernes svar på Annegrethe Rasmussens kritik under overskriften “Øremærkede mænd

20. juli 2010: Damernes kommentar i Berlingske Tidende og bloggen her diskuteres og kritiseres i et indlæg af Annegrethe Rasmussen på Information under overskriften “Forbudsfeminisme

17. juli 2010: Damerne skriver dagens kommentar i Berlingske Tidendes debatsektion, hvori de kritiserer venstrefløjen for at føre en forfejlet ligestillingspolitik og højrefløjen for ikke tage netop dét meget alvorlig.

15. juli 2010: Camilla-Dorthea Bundgaard fra Damefrokosten.com svarer på Mie Harders kritik af borgerlige kvinder, der kalder sig feminister i et læserbrev i Jyllands-Posten med titlen “Feminisme skræmmer kvinder“.

1. juli 2010: Camilla-Dorthea Bundgaard debatterer på vegne af Damefrokosten feminisme og ligestilling i P1-programmet “Agenda” under overskriften “Feminisme 2.0 – Volume II”. De øvrige deltagere er Mette Bom fra bloggen Bom og Bjerke, integrationskonsulent Esma Birdi og ligestillingsordfører for Enhedslisten Johanne Scmidt-Nielsen.

22. juni 2010: JP-bloggen “Konflikten” henviser til et indlæg på Damefrokosten.com under overskriften “Biedermeier-feministisk fallitbo”

7. juni 2010: Information.dk henviser til et indlæg på Damefrokosten.com på forsiden under “Nyhedsbloggen”.

FØR DAMEFROKOSTEN.COM:

LEA STENTOFT

Berlingske Tidende:

“Kompetencer, ikke kromosomer”. Opinion i Berlingske Tidende 4. november 2009: http://www.berlingske.dk/kommentarer/kompetencer-ikke-kromosomer

“Feministisk planøkonomi”. Kommentar bragt i Berlingske Tidende d. 24 marts 2009: http://www.berlingske.dk/debat/kommentar-feministisk-planoekonomi

Studenterblade:

“Feministisk Planøkonomi 2.0”. Uge 19 – 2010
Bragt som klumme i studenterbladet STATEN, Statskundskab i Odense. Se bladet og artiklen på s. 9.

“Merit, not birth”, d. 3.maj 2010. Bragt som klumme i studenterbladet Corpus. Se bladet på nedenstående link: http://corpus.ku.dk/pdf/Corpus_2010_2.pdf/ side 30.

Klummer på 180 grader:

“Kønskvotering forringer bundlinjen”, 12. april 2010.

“Kvinde – kend dine kvalifikationer”, 10. april 2010.

“Er ambitioner et kvalitetsstempel?“, 13 marts 2010

“Man bør vælge sine (ligestillings)kampe med omhu” 7. marts 2010

“Vi kan godt selv!”, 28. januar 2010.

“Indkomstskatten holder kvinderne bag kødgryderne”.

Frederiksberg Lokalavis:

Ansvaret bør tages af kvinderne D. 11. marts 2010

Positiv særbehandling er ikke ligestilling D. 8. april 2010.

Kvoter eller lige muligheder. D. 22 april 2010.

CAMILLA-DORTHEA BUNDGAARD

“Fortabelse”, 21. maj 2010, debatindlæg om sundhed og sygdom i Weekendavisen

“SF spiller Jeopardy”, 17. maj 2010, debatindlæg i Jyllands-Posten, s. 16

“Klaus Rothsteins fordomme”, Folkestemmer.dk

“Sådan bliver du herre over dit studium”, 17. august 2009, 180grader.dk

“World Outgames er også for de heteroseksuelle”, 2. august 2009, 180grader.dk

“Er X Factor faktisk et frygteligt freakshow?”, 30. januar 2010, 180grader.dk

Berlingske Tidende:

“Kompetencer, ikke kromosomer”. Opinion i Berlingske Tidende 4. november 2009: http://www.berlingske.dk/kommentarer/kompetencer-ikke-kromosomer

“Feministisk planøkonomi”. Kommentar bragt i Berlingske Tidende d. 24 marts 2009: http://www.berlingske.dk/debat/kommentar-feministisk-planoekonomi

3 svar til Damerne i medierne

  1. H. Ali siger:

    Angående artiklen “Etniske kvinders (manglende) ligestilling af Karen West og Lea Stentoft.

    Damefrokosten har valgt et portræt billede af min søster og jeg, taget i forbindelse med et arrangement af Vi KBH`er, til at illustrere etniske kvinders manglende ligestilling og integration. Dette brud på personsikkerhedsloven vil vi ikke acceptere, og vi vil gerne have en mail-adreese eller et tlf nr. hvor vi kan rette vores klage til.
    Hilsen H. Ali

  2. damerne siger:

    Kære H. Ali

    Vi beklager mange gange, at vi har benyttet et billede af jer til at illustrere artiklen. Vi vil gerne understrege for vores læsere, at I INTET har med indlæggets indhold at gøre. Vi vil fremover være opmærksom på ikke at benytte billeder af enkeltpersoner. Vi har dog, som loven byder os, gjort opmærksom på, hvor vi har fundet billedet – og dermed at det ikke er et, vi har taget til netop denne kontekst. Men derfor tager vi alligevel jeres klage meget seriøst og beklager mange gange. Billedet er straks blevet fjernet.

    De bedste hilsner
    Camilla-Dorthea Bundgaard & Lea Stentoft

  3. Kirsten Kjær siger:

    Hermed lidt fra en gammel kone på 72 der har taget hele turen med sympati for ligestilling fra min tidlige ungdom i tresserne.(-68, det år jeg tog min eksamen)
    Mange tak for en god artikel d.d. i “tanten” af Camilla-Dorthea Bundgaard. Der kunne fortælles mange bitre/”sjove” beretninger om manglende indstilling til ligestilling når det kom Kvinfo/Ligestillingsrådet (der egentlig kun er et forkontor til Statsministeriet) på tværs. Hvis vi imidlertid hellere skal se frem, er der een historie der også er på d.d. i Berlingske Business og som kan forurolige, nemlig, at en kvindelig engelsk specialist om kort tid skal holde foredrag for de samlede danske VL-grupper om hvordan kvindelig ledelse kan give sig NEGATIVT udslag på bundlinien !!
    Det er løgn og det er farligt i og med, at VL-grupperne stadig mest består af gamle alfa-hanner.
    Hvad kan man gøre ?
    Jeg foreslår at I beder vedkommende om – her på DAMEFROKOSTEN – at fortælle om indhold og konklusioner i sit foredrag for VL-grupperne, og at man derefter hyler op i den samlede danske presse om sin uenighed i konklusionerne.
    Politisk er det selvfølgelig farligt i et valg-år, al den stund at de almene danske befolkning nok har et indtryk af VL-grupperne som hørende til “blå side” og man derved kommer til at give det kommende valg en slagside.
    Jeg er selvfølgelig i vildrede, men da jeg hører til generationen hvor man smågrinede af og forbigik dygtige og professionelle kvinder til fordel for middelmådige mænd, og jeg ikke er sikker på, at det ikke stadigvæk sker, synes jeg, at nu må der tegnes en streg i sandet.

    Med venlig hilsen

    Kirsten Kjær

Skriv en kommentar